Oppvarming av boligen tar helt klart mest strøm, da er det godt at det finnes gode løsninger for å senke strømkostnadene.
Hvilken type oppvarming bør jeg velge?
Jordvarme, varmekabler, varmepumpe eller den gode gamle panelovnen? Anbefalt oppvarming avhenger av blant annet boligtype, isolasjon og størrelsen på boligen.
Det er mange myter rundt elektrisk oppvarming, men sannheten er faktisk at varmekabler og ovner med enkelttermostater eller et sentralt varmestyringssystem kan redusere energibehovet til oppvarming med inntil 30%.
Varmepumpe er en god investering i de fleste hjem
Jordvarme kan lønne seg i nybygg eller etterisolerte hus, men er en kostbar og krevende investering. Varmepumpe er en middels kostbar investering som raskt tjener seg inn, men krever en åpen planløsning eller flere pumper for å dekke oppvarmingsbehovet i en større bolig.
Fordelene med elektrisk oppvarming
Både panelovner og varmekabler kan monteres med tidsinnstilte termostater som reduserer strømforbruket (link til Nobø artikkel)
Elektrisk oppvarming kan være både praktisk og økonomisk. Både panelovner og varmekabler kan monteres med tidsinnstilte termostater som reduserer strømforbruket om natten eller når du ikke er hjemme. Hvis du velger en panelovn som er egnet til rommets størrelse vil denne i tillegg raskt og effektivt regulere varmen jevnt i rommet.
Foto: Panelovn fra Dimplex Nobø
Økonomisk med varmekabler og panelovner
Det er en myte at det er kostbart med elektrisk oppvarming av en hel bolig. Nyere panelovner har styringssystemer og mobilapper som gjør det enkelt å overvåke og justere temperaturen i ulike rom og avdelinger i huset. På denne måten kan du sørge for at temperaturen synker når du sover eller ikke er hjemme, og at det alltid er en komfortabel temperatur når du våkner eller kommer hjem.
Les også: Spar energi med smarte termostater
Mest effektivt med elektrisk oppvarming
Oppvarming av boligen står for omtrent 55% av strømforbruket i boligen. Ved hjelp av enkelttermostater eller et sentralt varmestyringssystem kan energibehovet til oppvarming reduseres med inntil 30%.
Dersom du har en eldre bolig med flere rom og seksjoner kan det være smart å velge panelovner eller varmekabler. Dette er også den mest effektive og stabile oppvarmingen, og er enkelt og raskt å justere i gradene. Det finnes også en rekke panelovner med funksjonelt og smart design som vil ta seg godt ut i et moderne hjem.
Les mer om varmestyring
Spar penger med god varmestyring
Ved å senke innetemperaturen med én grad, reduseres varmeutgiftene med ca. 5 %. Det betyr at det er mye å spare på god varmestyring. Med enkle grep kan du oppgradere eksisterende bolig slik at varmere…
Bygg nytt med fremtidens varmestyring
Ved totalrehabilitering eller nybygg bør du tenke helhetlig på oppvarming av boligen. God varmestyring er viktig i boliger som bygges for fremtiden. Men hvor skal du begynne?
5 gode grunner til å velge smart varmestyring
Uansett om du velger panelovner, varmekabler, varmefolie eller varmematter, kan alt styres gjennom smart varmestyring.